Uitnodiging Man Next Door
11 t/m 27 juni 2021

postcard_man_next_door_a5_rgb_small

Een woning in de Utrechtse volkswijk Ondiep transformeert van een voormalig gebruikerspand tot een tijdelijk Gesamtkunstwerk. Fotograaf Rob Hornstra organiseert de tentoonstelling Man Next Door in het voormalige woonhuis van zijn overleden buurman Kid. Na de tentoonstelling wordt het huis klaar gemaakt voor de sloop om ruimte te maken voor nieuwbouw.

Rob Hornstra verhuist in 2004 naar de Laan van Chartroise in Ondiep. Daar fotografeert hij regelmatig zijn inmiddels overleden buurman Kid. Hornstra ontmoet Kid voor het eerst tijdens zijn verhuizing: Kid verschijnt met ontbloot bovenlichaam bij zijn deur met de vraag wat hij komt doen. Vanaf dat moment houdt Kid regelmatig een oogje in het zeil als Hornstra voor zijn werk in het buitenland is. De fotograaf helpt zijn buurman door hem zijn telefoon te lenen wanneer hij geen beltegoed heeft. Ook helpt Hornstra hem regelmatig met zijn post.

Het wordt stiller in Kids huis wanneer zijn vrouw en hun achtjarige zoon naar een Blijf van m’n Lijf-huis vluchten. Kid heeft diabetes en is verslaafd aan drugs en alcohol. Tijdens goede periodes is hij thuis, waar Hornstra hem fotografeert. Als het slecht gaat, zwerft Kid vaak door het centrum van Utrecht. Het laatste jaar ziet Hornstra Kid nog maar weinig. Op 12 juni 2013 wordt Kids dode lichaam tussen twee bootjes gevonden in de Utrechtse Singel. Hij is 42 jaar.

De tentoonstelling Man Next Door aan de Laan van Chartroise 46 in Utrecht is bereikbaar met openbaar vervoer buslijn 6 of 7 vanaf Utrecht CS of een kwartier wandelen vanaf Station Utrecht Zuilen. Parkeren in de Laan van Chartroise is gratis.

In verband met heersende coronamaatregelen is registratie verplicht. Dat kan door een e-mail te sturen naar tentoonstelling@robhornstra.com. Vermeld daarin met hoeveel personen je komt en gewenste datum en tijd.

De tentoonstelling is na registratie gratis te bezoeken en duurt van vrijdag 11 juni t/m zondag 27 juni 2021 van 12:00 tot 20:00 uur. Gesloten op maandagen, dinsdagen en woensdagen.